## a car traveling with constant speed travels 150 km in 7200 s. what is the speed of the car?

a car traveling with constant speed travels 150 km in 7200 s. what is the speed of the car## what is the speed of the car?

Here we are asked about the speed.

a car traveling with constant speed travels 150 km in 7200 s.

The speed of a moving object is the ratio of total distance covered and total time taken that is The speed is defined as the distance divided by the time taken.

Here distance = d = 150km= 150000m

time = t = 7200s

speed = s = d/t = 150000m/7200s = 20.83 m/s.

speed in kilometers/hour = 150km/2h = 75 km/h.

a car traveling with constant speed travels 150 km in 7200 s. the speed of the car is 75kmph.

7200 second into minutes. 7200/60=120.

then simplify into hours. 12060=2

## Leave a Reply